نماشویی 1

نماشویی

نماشویی به از بین بردن و شستن کثیفی ها و آلودگی های بوجود آمده بر روی نمای ساختمان ها در اثر گرد و خاک، ریزگردها، آلاینده های موجود در هوا و… ایجاد می شوند ، می گویند.

این آلودگی ها باعث از بین رفتن و کم شدن کیفیت مصالح نمای ساختمان و کدر شدن نما می شوند.

نماشویی نیاز به انسان کار آزموده و فنی متخصص دارد، پس باید آن را به شرکت‌های مخصوص این کار سپرد.

شرکت کفسابی ۲۰ در خدمت شماست تا شستشوی نمای ساختمان شما را با بالاترین کیفیت ممکن انجام دهد .

نماشویی ساختمان به گونه ای است که اقدامات اولیه در آن در نتیجه‌ی کار موثر است؛ به همین دلیل کارشناسان فنی قبل از شروع کار در محل پروژه حضور پیدا میکنند و نسبت به جنس مصالح نما اقدامات و توضیحات لازم را با کارفرما در میان میگذارند.

پس از مشخص شدن مراحل کار و نوع نماشویی از سوی کارشناسان که نسبت به موقعیت بنا و بودجه و درخواست کارفرما تعیین میشود، افراد متخصص در محل حاضر میشوند واقدامات اولیه را انجام میدهند.

نماشویی

نماشویی و کاربرد آن در زیبایی ظاهری ساختمان

زمانی که از دستگاه های نظافتی در خصوص تمیز کردن و شستن نمای ساختمان و شیشه ها استفاده شود در واقع عمل نماشویی صورت گرفته است.

دستگاههای نظافتی قابلیت پاکسازی و از بردن آلودگی­ های باقی مانده بر روی شیشه ها را دارا می­باشند و موجب می شود ساختمان ظاهر زیباتری پیدا کند.

از آنجایی که بیشتر ساختمان های امروزه دارای وسعت زیادی هستند و به قسمت های بالایی آن دسترسی وجود ندارد و از راهکارهای دستی نمی­توان استفاده کرد، اغلب افراد به سراغ دستگاه­های نماشویی می­روند.

این دستگاه­ها در حال حاضر از جایگاه مهمی برخوردار شده­ اند و یکی از ابزار ویژه در تمیز کردن نمای ساختمانهای مختلف به شمار می­‌روند.

نماشویی 1

نماشویی در تهران

نماشویی در تهران از اهمیت خاص و ویژه‌ای برخوردار است .

در شهرهایی مثل تهران که آلودگی یک امر همیشگی است، نماشویی باید به صورت مرتب و در مدت زمان مشخص انجام شود تا نمای ساختمان در شهر جذابیت خود را از دست ندهد و از نظر مردم جذاب باشد.

توجه نکردن به نظافت نمای ساختمان می تواند خسارات زیادی را بروی نمای ساختمان به همراه داشته باشد.

مزایای نماشویی

مزایای نماشویی فقط به زیبایی ظاهری ساختمان محدود نمی‌شود و عمر مفید آن را نیز افزایش می دهد، در اینجا به ذکر تعدادی از مزایای آن می‌پردازیم :

  • جلوگیری از جمع شدن بیش از حد آلودگی و گرد و خاک بر روی نما
  • جلوگیری از آسیب رسیدن به مصالح نما
  • جلوگیری از فرسایش و پوسیدگی سنگ نما
  • افزایش طول عمر نمای ساختمان
  • جذاب شدن نمای ساختمان در نظر افراد

روش های نماشویی

روش های نماشویی به دو نوع اصلی تقسیم می‌شوندرکه می توان با توجه به تخصص پرسنل و موقعیتی که ساختمان دارد، یکی از این دو روش را انتخاب کرد.

البته انتخاب یکی از دو روش نماشویی بنابر نظر افرادی که این فرایند را انجام می دهند انجام می شود.

*شستشوی نمای ساختمان با استفاده از طناب خاص از جنس ابریشم

* شستشوی نمای ساختمان با استفاده از داربست وکمربند متصل به آن

شستن نمای هر ساختمان با در نظر گرفتن ارتفاع آن کار مشکلی به نظر می رسد، چرا که هم حساسیت بسیار زیادی باید در خصوص انجام این عمل داشت و هم در این زمینه تجربه و تخصص بالایی داشت و علاوه بر این، باید سنگ هایی که کمی شل شده اند را بررسی کرد تا در هنگام کار هیچ مشکلی به وجود نیاید.

افرادی که اقدام به عمل نماشویی می کنند، اگر در این زمینه تجربه و تبحر کافی نداشته باشند قادر به ارائه کار با کیفیت نمی باشند و علاوه برآن می توانند حوادث مالی و جانی بسیاری را نیز به وجود بیاورند.

نماشویی 2

امنیت در نماشویی

امنیت در نماشویی از مهمترین مسائل این خدمات است.

در میان روش هایی که برای انجام عملیات نماشویی استفاده می شود، استفاده از داربست و کمربند متصل به آن دارای ایمنی بیشتری می باشد.

البته ناگفته نماند در صورتی که افراد مشغول در این کار از تخصص و تبحر کافی برخوردار باشند، هیچ کدام از این روش‌ها خطری نخواهد داشت و ایمنی کار نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

نکته دیگری که از اهمیت بسیاری برخوردار است، این که در نزدیکی نما هیچ گونه تیر برق و یا سیم لختی وجود نداشته باشد،زیرا آبی که پمپاژ می شود در کنار ماسه به عنوان یک ماده رسانا عمل خواهد کرد و در صورت وجود هرگونه تیر برق و یا سیم لختی، پرسنل نماشوی با خطر برق گرفتگی مواجه خواهند شد.

در فرایند نماشویی از آب و مواد شوینده و یا ماسه شویی استفاده می شود که هر کدام از این روش ها می تواند کاربرد مخصوص به خود را داشته باشند، البته گاهی اوقات در خصوص نماهایی که از گرانیت هستند از اسید رقیق شده استفاده می شود، اما از مواد دیگر می توان در خصوص کلیه نماهای ساختمانی استفاده کرد.

تجهیزات نماشویی

اغلب ساختمان هایی که امروزه ساخته می شوند دارای ارتفاع بسیار زیادی هستند به همین دلیل برای تمیز کردن و شستشوی شیشه ها و نمای این ساختمان باید از تجهیزات مخصوص این کار استفاده کرد.

اغلب دستگاه هایی که برای این منظور در نظر گرفته شده اند دارای طراحی خلاقانه‌ای هستند که به کارگیری از آن ها را ساده و راحت می کند.

زمانی که از این دستگاه ها استفاده می شود، در هزینه های جاری نیز صرفه جویی خواهد شد و ایمنی بالاتری را نیز دارا می باشند.

شیشه هایی که برای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد در ارتفاع بسیار زیادی نصب می شوند؛ همین مساله تمیز کردن سنتی آن ها را با مشکلات بسیاری روبه رو می کند و خطرات بسیاری دارد ، علاوه بر این باید هزینه زیادی را نیز متحمل شد و برای نظافت آن ها انرژی زیادی باید صرف شود.

اما به کارگیری دستگاه ها و تجهیزات مدرن نماشویی بسیار ساده و آسان شده و می توان شیشه هایی را که در ارتفاع ۲۱ متری نیز قرار دارند به راحتی نظافت کرد.

واترجت

واترجت از تجهیزاتی است که در این کار مورد استفاده قرار می­گیرد و موجب می­شوند تا سرعت انجام کار بیشتر شود و نتیجه به دست آمده نیز بسیار مطلوب خواهد بود.

تجهیزاتی که برای انجام این کار مناسب است، دستگاه های نماشویی و واترجت ها می باشند که از لنس رابط در خصوص آن ها استفاده شده است.

دستگاه های واترجت به آن دسته از شوینده ها اطلاق می شود که فشار زیادی داشته و پمپی فشار قوی در آن قرار داده شده است که می تواند آب را با فشار بسیار زیادی بر روی سطح مورد نظر بپاشد.

از دستگاه های نماشویی نیز به صورت تخصصی برای تمیز کردن نمای ساختمان ها استفاده می شود.

دستگاه های نماشویی و واترجت ها می توانند به سادگی کلیه آلودگی ها را حذف کرده و ظاهری زیبا و تمیز برای ساختمان شما فراهم نمایند.

سند بلاست

نماشویی با سند بلاست برای از بین بردن جرم و کثیفی نمای بنا، جایگزین استفاده از واترجت شده است.

اصطلاحا به دستگاه پاشنده سیلیس و سایر ذرات ساینده به همراه آب با فشار زیاد واتر سند بلاست میگویند.

هدف از استفاده این دستگاه، از بین بردن رنگ سطح مورد نظر و یا پاک کردن یک لایه جرم و کثیفی از سطح نمای ساختمان میباشد.

عوامل زیادی سبب ایجاد جرم و کثیفی روی نمای بنا میشوند. پاک کردن و از بین بردن این کثیفی ها بستگی به عمر بنا نیز دارد؛ هرچقد عمر ساختمان بالاتر باشد ،شستشوی نما و بازگرداندن آن به حالت اولیه دشوارتر می‌شود.

مزایای سند بلاست نسبت به واترجت

در ساختمان های قدیمی که چرک و کثیفی روی نمای آنها نتیجه سالها عمر بنا است و نمای بسیار کثیفی دارند، دستگاه واتر جت قدرت کافی را  برای از بین بردن کامل این کثیفی ها ندارد.

وقتی دو دستگاه واتر جت و واتر سند بلاست را باهم مقایسه کنیم خواهیم دید که دستگاه واتر سند بلاست در نتیجه نهایی و قدرت، یک سرو گردن از واتر جت بالاتر است.

دستگاه واتر سند بلاست برای راه اندازی نیازمند برق سه فاز میباشد.

همانطور که گفته شد، دستگاه واتر سند بلاست از برق سه فاز استفاده میکند ؛ به همین دلیل آب خروجی ازدستگاه، دارای فشار بسیار زیادی است و حتی میتواند جرم داخل درزها را خارج کند و شستشو دهد.

نمای آجری و سنگی نسبت به دیگر نماها، جرم بیشتری به خود جذب میکنندو برای رفع آن لازم است نسبت به جنس نمای بنا، سیلیس نیز همراه آب با سند بلاست روی نما پمپاژ شود.

سیلیس دارای انواع مختلفی میباشد و کارشناسان نسبت به جنس نما تعیین میکنند که از کدام نوع آن استفاده شود؛ برای مثال در نمای آجری بهتر است از سیلیس دانه درشت استفاده شود تا نتیجه بهتری حاصل شود.

نحوه ی اتفاده از سیلیس:

در نماشویی با سند بلاست، سیلیس در قسمت خروجی نازل به آب اضافه میشود و مخلوطی از آب و سیلیس را پمپاژ میکند.

در نماشویی با سند بلاست نسبت به کثیفی هر قسمت از نما، به میزان لازم سیلیس پمپاژ میشود و نسبت مخلوط آب و سیلیس کاملا کنترل شده است.

تنها محدودیت استفاده از واتر سند بلاست، بودن برق سه فاز در ساختمان یا ساختمان های اطراف میباشد و هیچ محدودیت دیگری برای شست و شوی انواع نماهای دیگر ندارد.

میزان فشار آب خروجی قابل کنترل است.

مزیت تجهیزات مدرن

زمانی که از تجهیزان مدرن برای نماشویی ساختمان استفاده می شود ، نیازی به نصب داربست نبوده و با بالاترین ایمنی و کیفیت می توان کلیه شیشه ها و نمای ساختمان را مورد شستشو قرار داده و تمیز کرد.

در خصوص دستگاه­های نماشوی از سیستم فیلتراسیون آب به صورت کاملا کارآمد استفاده شده که می تواند به سادگی، کلیه ناخالصی ها و املاحی را که در آب وجود دارد گرفته و آبی خالص را تولید کند که می تواند بهترین شستشو را با بالاترین کیفیت به ارمغان بیاورد.

کلیه دستگاه های نماشویی دارای پمپ آب می باشند که می تواند آب را به سمت بالا پمپاژ کرده و در کنار آن، دسته های گوناگون و پدهای شستشو و تی هایی که از جنس لاستیکی هستند و کاردک هایی که برای تراشیدن به کار گرفته می شوند وجود دارد که به شکلی کاملا طبیعی و با انعطاف بالا و مقاومت بسیار تولید شده اند و می توان با استفاده از آن ها شستشویی حرفه ای و با کیفیت بالا را در خصوص کلیه سطوحی که از شیشه تشکیل شده اند به کار برد.

واحد فیلتراسیون

کلیه دستگاه های مدرنی که برای شستشوی شیشه ها و نمای ساختمان ها به کار می روند، دارای سامانه فیلتراسیون می باشند که قابلیت تصفیه آب را دارا می باشد و می تواند املاح موجود در آب را جدا کند و آبی خالص را به وجود بیاورد.

مخازنی که دارای بستر رزین می باشند، به عنوان کاربردی ترین نوع فیلترهایی می باشند که در تجهیزات نماشویی مورد استفاده قرار می گیرند.

لنس های طبیعی که امکان ارتقای طول دستگاه را دارا می باشند

از جمله مهمترین قابلیت هایی که تجهیزات تخصصی شستشوی شیشه و نمای ساختمان دارند، امکان انجام کار شستشو از زمین به وسیله آن ها است.

استفاده از این تجهیزات موجب شده دیگر نیازی به استفاده از داربست و نردبان و دستگاه های بالابر نباشد و انجام این کار را سهولت بخشیده و ایمنی کار را نیز افزایش داده است.

لنس هایی که در دستگاه های نماشویی مدرن قرار دارد موجب می شود تا عمل شستشو با سرعت بیشتری انجام شود و کیفیت نتیجه به دست آمده نیز بسیار بالا باشد و می توان با استفاده از آن ها شیشه ها و نمای بیشتر از ۲۹ متر را نیز به سادگی نظافت کرد.

لنس های قرار داده شده در این تجهیزات به صورت کاملا طبیعی و با وزن بسیار کم طراحی شده اند و موادی که از فناوری پیشرفته ای برخوردار هستند در تولید این لنس ها استفاده شده است.

برس های با دقت بالا به همراه مفصل زاویه ای قابل تغییر

یکی دیگر از بخش های مهمی که در تجهیزات نماشویی مدرن قرار دارد، برس می باشد که به عنوان یکی از قسمت های مهم این تجهیزات می تواند موجب ایجاد نتیجه ای مطلوب باشد و کیفیت بالایی را به ارمغان بیاورد.

در خصوص این برس ها از الیاف مقاومی که طول عمر بالایی نیز دارند استفاده شده است که می تواند کلیه آلودگی ها را از بین برده و هیچ خراشی بر سطوح مورد نظر ایجاد نخواهد کرد.

نماشویی 4

پولیش در نماشویی

پولیش در نماشویی نوعی مواد شیمیایی میباشد که عملکرد آن مانند واکس براق کننده است و برای افزایش کیفیت بعد از پایان شستشو؛ با دستگاه سند بلاست عمل پولیش کاری انجام میشود و تاثیر چشمگیری بروی نما دارد.

پولیش کاری با نظر کارشناس و بسته به تصمیم کارفرما انجام میشود.

جنس سنگ نمای ساختمان و هزینه های نماشویی که از قبل در نظر گرفته شده در انتخاب استفاده از این مواد موثر است.

این عمل در شستشوی نمای ساختمان مانند یک جلادهنده و پاک کننده عمل میکند.

ساختار این مواد به گونه ای است که با سایش در سطح سنگ، یک لایه ی پوشاننده شفاف با ماندگاری بالا بوجود می آورد.

پولیش در شستشوی نمای تراورتن و آجری کاربرد بیشتری دارد اما قابل ذکر است که بیشتر سنگ ها قابلیت جذب آن را به خود دارند.

از پولیش برای ترمیم بخش هایی از نما که در گذر زمان دچار آسیب سطحی شده، به طوری که برای ترمیم نیازی به مصالح نباشد نیز استفاده میشود.

برای اینکه در پولیش کاری بهترین نتیجه حاصل شود، بهتر است اول سطح نما به خوبی شستشو شود و تمام کثیفی های آن از بین برود سپس از این مواد استفاده شود.

نماشویی با نانو

نماشویی با نانو و استفاده از این تکنولوژی در شست و شوی نما به یک دهه قبل باز میگردد.

نانو یک تاثیر کم نظیر را در نما رقم زد و با ایجاد یک لایه نازک غیر قابل نفوذ باعث متحیر شدن متخصصان و کارشناسان این شغل گردید و به یک بخش جدا نشدنی از این شغل تبدیل شد.

ماندگاری این ماده بروی نما حدود ۵ سال میباشد و بعد از آن به مرور زمان از عملکرد آن کاسته میشود و لازم است که دوباره در سطح نما اجرا شود.

این ماده مانع نشست آلاینده ها و ریزگردها برسطح نما میشود.

نماشویی با نانوکاری هزینه قابل توجهی را به پیش فاکتور اضافه میکند و قیمت بالایی دارد. هزینه آن در مقابل نتیجه نهایی که صد درصد رضایت مشتری را کسب میکند قابل مقایسه نیست.

کارشناسان و افراد فنی، بررسی های لازم را قبل از اجرای پروژه انجام میدهند ومتقاعد کردن کارفرما برای نانوکاری به دلیل بالا بودن قیمتش نسبت به سایر روش های شستشو، توسط این افراد انجام میشود.

نانوکاری در نمای آجری نسبت به بقیه نماها بیشتر کاربرد دارد. این امر به دلیل ساختار آجر وقابلیت جذب مواد که در لایه های خاک رس وجود دارد انجام میشود.

انواع نما در ساختمان

نمای شیشه ای (نمای فریم لس)

نمای شیشه ای یا فریم لس به دلیل زیبایی ظاهری و یک دست شدن نما، یکی از نماهای پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی به شمار میرود. خرید ملک در ترکیه در این نما، نماشویی با استفاده از طناب انجام میشود، البته گاهی اوقات از داربست نیز استفاده میکنند.

نمای فریم لس در طرح ها و ابعاد مختلفی در نماها اجرا  می‌شود ولی در شستشو طرح و شکل آن تاثیری ندارد.

نمای کامپوزیت

ورقی از جنس آلومینیوم است که در طرح، رنگ و ابعاد مختلف برای نماسازی ساختمان بکار گرفته میشود.

امروزه استفاده از نمای کامپوزیت به دلیل خاص بودن، سبکی و اجرای راحت در شهرهای مختلف ایران بسیار رایج شده است.

شستشوی نمای کامپوزیت سالانه انجام میشود تا نما کیفیت ایده آل خود راحفظ کند.

نمای سنگ

این نما نسبت به نماهای دیگر از پیشینه طولانی تری برخوردار است و امروزه نیز جایگاه ویژه خود را در ساختمان سازی حفظ کرده است.

تنوع جنس و رنگ در نمای سنگی زیاد است، برای مثال تراورتن، رومی، دهبید و در بعضی موارد گرانیت بکار میرود.

این نوع سنگ ها به دلیل جنس و ساختار، بعد از مدتی کیفیت خود را از دست میدهند و نیاز به نماشویی در بنا احساس میشود.

ماسه شسته طرح دار

از ترکیب چندین رنگ مانند قرمز، سفید، نارنجی، قهوه ای و… تشکیل میشود و ظاهر بسیار جذابی به نمای بنا میدهد.

قبل از اجرای نما، ماسه شسته شده با پودر سنگ را مخلوط میکنند و سنگ ریزه ها را در آن کار میگذارند و با استفاده از ابزار و مصالح مخصوص روی نمای ساختمان کشیده میشود. با اینکار نمای ساختمان در طرح و رنگ مختلف به چشم می آید.

نکته قابل ذکر این است که نمای ماسه شسته پس از مدتی توسط آلاینده ها و باران های اسیدی کیفیت و زیبایی اولیه خود را از دست میدهد و تنها راه حل بازگشت آن به حالت اولیه استفاده از نماشویی است.

نمای رنگ شده یا آستر شده

در نمای رنگی پس از سیمان کاری و استفاده از پودر سنگ، رنگ مورد نظر در طرح های زیبا زده میشود، اما این رنگ ها پس از مدتی نیاز به شستشو دارند.

برای شستشوی نمای رنگی معمولا از واتر جت استفاده میشود.

حساسیت کار در شستشوی این نما بالاتر است زیرا باید میزان فشار آبی که به سطح نما وارد میشود کنترل شود.

این موضوع که حتما باید از دستگاه واترجت برای شستشوی نمای رنگی استفاده شود درست نیست.

نمای سرامیکی یا کاشی

این نوع نما شباهت زیادی به نمای سنگی دارد اما ظرافت بیشتری نسبت به آن دارد.

در این نوع نما از کاشی یا سرامیک های طرح دار استفاده میکنند که آنها نیز بعد از مدتی برای بدست آوردن کیفیت و ظرافت اولیه نیاز به شستشو دارند.

نمای آجری

از قدیمی ترین مصالحی که در ساختمان سازی از آن استفاده میشد آجر میباشد. امروزه نیز نمای آجری در نماسازی جایگاه خود را دارد و رونق زیادی پیدا کرده است و این امر همچنان ادامه خواهد داشت.

نمای آجری به طور کلی در دو طرح آجر معمولی و آجر نسوز (آجر قرمز رنگ) میباشد که هریک قابلیت های خاص خود را دارند .

نمای آجری نیز مانند دیگر نماها در مرور زمان به دلیل وجود آلاینده ها و بارش باران های اسیدی دچار جرم و کثیفی میشود و کیفیت اولیه خود را از دست میدهد. این چرک و کثیفی ها با استفاده از نماشویی نانو و سیلیس به طور کامل قابل رفع شدن میباشند.

امروزه لزوم استفاده از نانوکاری بعد از شستشوی نماهای آجری امری ضروری است؛ این امر باعث ماندگاری بالای نمای آجری میشود و شستشوی آن را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد.

برای شستشوی نمای آجری معمولا از دستگاه واتر جت با برق سه فاز استفاده میکنند.

انواع آجر

  • آجر سفالی: الف) آجرهای معمولی    ب) آجر نما       ج) آجر های مهندسی
  • آجر نسوز
  • آجر ماسه، آهکی
  • آجرهای بتنی
  • آجرهای مخصوص

کاربرد آجر در نمای ساختمان و نماشویی آن

پوشش طاق ها،گنبد ها، ستون های عظیم، کرسی چینی، شومینه، نمای ساختمان، دیوار سازه ها و غیره.

نماهای آجری لازمه‌ی شتشوی سالی یک بار را هستند.

برای پاکسازی دیوار نوشته ها، رنگ ها، زنگ زدگی ها و رسوبات، از مواد شیمیایی در شستشو استفاده میشود؛ ولی به دلیل ناسازگاری مواد شیمیایی با محیط، نماشویی به وسیله آب بیشترین سهم را در نماشویی نمای آجری دارد.

برای تمیز کردن آلودگی و رسوبات سطحی روی نما میتوان از پوستاب یا سمباده به همراه آب یا از دستگاه سنگ ساب دستی استفاده کرد.

ابتدا نما را صیقل دهیم سپس با آب روی آن را شستشو دهیم.

‫5/5 ‫(1 نظر)
‫4.7/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با استادکار